Σημαντικό:

Αν δε βλέπετε σωστά την ιστοσελίδα με Internet Explorer χρησιμοποιείστε Mozilla Firefox είτε Google Chrome.

27 Οκτ 2012

Κ. ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ, Η ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ ΔΕ ΣΕ «ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ».


Η τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αβραάμ Πασιπουλαρίδη στο 2ο θέμα της 24ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 15-10-2012  «Λήψη απόφασης γιά την υποβολή προτάσεων στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα “Πράσινο Ταμείο 2012-2015”» έχει ως εξής:

Εν προκειμένω, δρομολογείται άλλη μία υποβολή πρότασης, από πλευράς Δήμου προς το αμαρτωλό «Πράσινο Ταμείο 2012-2015», προκειμένου, αυτή τη φορά, να χρηματοδοτηθεί η μελέτη «Κτηματογράφηση – Πολεοδόμηση – Πράξη Εφαρμογής των επεκτάσεων Α΄ κατοικίας του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Κοινότητας Κρυονερίου».
Άλλο ένα «Ταμείο» και άλλη μία μελέτη.
Από «ταμεία» και μελέτες, που δεν τελειώνουν ποτέ, πάμε καλά, πράγμα που αποδεικνύει ότι, για ορισμένους, «λεφτά υπάρχουν» και το πάρτι συνεχίζεται .
Μέχρι τώρα, τα λεφτά των διαφόρων «ταμείων», κατά κανόνα, προέρχονταν (υποτίθεται) από τους «κουτόφραγκους», οπότε, οι αετονύχηδες που τα ξεκοκάλιζαν, είχαν να λένε ότι, έστω και αν τα χρήματα πετάγονταν, χωρίς να πιάνουν τόπο, τουλάχιστον δεν έμεναν αδιάθετα, άσχετα αν εξ αιτίας αυτής της μεθόδευσης οργίασε η παραγωγή μαύρου (κυρίως πολιτικού) χρήματος και υποδουλώθηκε η Ελλάδα.
Όμως, τα χρήματα του Πράσινου Ταμείου είναι χρήματα αμιγώς «ελληνικά», δηλαδή προέρχονται κατ’ ευθείαν από την τσέπη του έλληνα πολίτη.
Εν τοιαύτη περιπτώσει, δεν υπάρχει κανένα πρόσχημα πλέον για το έγκλημα που συντελείται σήμερα, τα πράσινα χαράτσια να ξεκοκαλίζονται όπως ξεκοκαλίστηκαν και τα χρήματα των «κουτόφραγκων».
Προς ενίσχυση των ανωτέρω, επικαλούμαι την περίπτωση χρηματοδότησης από το ίδιο ταμείο, ύψους 230.000 ευρώ, για την «Προμήθεια και αντικατάσταση οργάνων παιδικής χαράς και ελαστικών πλακιδίων ασφαλείας σε δύο παιδικές χαρές του Δήμου Διονύσου», η ανάθεση της οποίας προμήθειας μεθοδεύτηκε να γίνει, και έγινε, κατόπιν σκανδαλώδους φωτογραφικού διαγωνισμού, κατ’ όνομα και μόνο ανοικτού αλλά στην πραγματικότητα ερμητικά κλειστού, αφού φωτογράφιζε κυριολεκτικά τα προϊόντα συγκεκριμένων εταιρειών, εκ των οποίων η μία Φιλανδική και η άλλη Γερμανική, και τα οποία προϊόντα εμπορεύεται στην Ελλάδα συγκεκριμένη εταιρεία.
Είναι πρόδηλο ότι αυτού του τύπου οι διαγωνισμοί όζουν μαύρου χρήματος (το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι μαύρο πολιτικό χρήμα) ή άλλου είδους αθέμιτων παροχών και αντιπαροχών.
Πολύ φοβάμαι, λοιπόν, ότι, εκτός του ότι θα πρόκειται για μιά ακόμη μελέτη που θα διαιωνίζεται, χωρίς τελικό αποτέλεσμα (όπως π.χ. οι υπερεικοσαετούς διάρκειας μελέτες Αγίου Στεφάνου και πολυετούς διάρκειας μελέτες Άνοιξης, Σταμάτας, Ροδόπολης, κ.λπ.), επί πλέον, επίκειται μεθόδευση, και στην προκειμένη περίπτωση, ούτως ώστε το σχετικό κονδύλι χρηματοδότησης να διατεθεί «φυτευτά» στους διάφορους παρατρεχάμενους.
Αυτού του τύπου οι «αρπαχτές χωρίς αντίκρισμα», που στο παρελθόν, την εποχή των «παχέων αγελάδων», ενδεχομένως να γίνονταν ανεκτές από την κοινωνία, σήμερα, την εποχή των «ισχνών αγελάδων» είναι κατάπτυστες και αποκρουστικές.
Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σήμερα δε μπορεί να είναι αυτός του μεσάζοντα, προκειμένου να τσεπώσουν τα πράσινα χαράτσια τα διάφορα «πράσινα τρωκτικά».
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να διεκδικήσει την, με εντελώς διαφανείς διαδικασίες διάθεση των πράσινων χαρατσιών προς όφελος των άμεσων και πραγματικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, και όχι, όπως πράττει ο Δήμος  Διονύσου, να συνεργεί ώστε το δημόσιο χρήμα του Πράσινου Ταμείου να ροκανίζεται, κατευθυνόμενο στις τσέπες αετονύχηδων, χωρίς κανένα απολύτως ουσιαστικό όφελος για τον πολίτη, που σήμερα βογκάει για να εξασφαλίσει τα εντελώς στοιχειώδη προς επιβίωση.
Ξέχωρα όμως ότι τα χρήματα κατευθύνονται στις τσέπες αετονύχηδων με απαράδεκτες μεθοδεύσεις, ο μέσος κοινός νους αντιλαμβάνεται, επί πλέον, το προφανές: Ότι, δηλαδή, το να ξηλώνεις έτοιμες παιδικές χαρές και να τις «ξαναφτιάχνεις», στέλνοντας τα χρήματα στους «φτωχούς» Φινλανδούς και Γερμανούς, ταιριάζει όταν το χρήμα «τρέχει απ’ τα μπατζάκια» και όχι όταν χρωστάς παντού και πετσοκόβεις οικονομικά τον πολίτη, στερώντας του τα εντελώς απαραίτητα, ακόμη και τα προς το ζην.
 Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να δηλώσουν ενώπιον του σώματος, τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κος Παππάς όσο και ο συναρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Κος Κανατσούλης, που παριστάνουν τους προστάτες των εργαζομένων στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αν αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη της άθλιας μελέτης-προσπέκτους συγκεκριμένων προϊόντων συγκεκριμένων εταιρειών, που συνέταξε (υποτίθεται) η Τεχνική Υπηρεσία, με συνέπεια να προκηρυχτεί ο σκανδαλώδης φωτογραφικός διαγωνισμός για την προμήθεια οργάνων κ.λπ. παιδικών χαρών, που εκθέτει το Δήμο διεθνώς.
Κατόπιν των ανωτέρω ψηφίζω λευκό.
Σημειώνεται ότι οι, σε άλλες περιπτώσεις, λαλίστατοι «εκ του ασφαλούς προστάτες» των εργαζομένων (στην Τεχνική Υπηρεσία) κ.κ. Παππάς και Κανατσούλης, στη συγκεκριμένη περίπτωση εσιώπησαν αιδημόνως, τραβώντας, ουσιαστικά, «την ουρά τους απ’ έξω» και «δείχνοντας», εμμέσως πλην σαφώς, σαν υπεύθυνους του σκανδάλου της φωτογραφικής ψευτομελέτης γιά την προμήθεια οργάνων στις παιδικές χαρές,  αυτούς τους ίδιους τους υπαλλήλους.
Κ. Νίκο Παππά.
Δεν πρόκειται να αποφύγεις τις βαρύτατες ευθύνες σου σιωπώντας, διότι προΐστασαι των Τεχνικών Υπηρεσιών ως αμειβόμενος  υπεύθυνος Αντιδήμαρχος και, ως εκ τούτου, είσαι ο κυρίως υπόλογος γιά τη σύνταξη της σκανδαλώδους «μελέτης», βάσει της οποίας εκτρωματικής ψευτομελέτης αυτής έγινε φωτογραφικός διαγωνισμός και ανάθεση προμήθειας.
Όταν θα πάει η υπόθεση στον Εισαγγελέα, γιατί θα πάει, να είσαι σίγουρος, τι θα πας να πεις;
       Θα αναλάβεις την ευθύνη, καλύπτοντας τους υπαλλήλους σου, ή θα πεις «δεν κατάλαβα, δε γνώριζα, δεν είδα»;  
Είσαι Πολιτικός Μηχανικός και, οποιαδήποτε «δικαιολογία» να βρεις, δύσκολα θα σε πιστέψουν.

-->