Σημαντικό:

Αν δε βλέπετε σωστά την ιστοσελίδα με Internet Explorer χρησιμοποιείστε Mozilla Firefox είτε Google Chrome.

16 Μαΐ 2014

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ



Δύο μέρες πριν τις εκλογές, οι άνθρωποι του απερχόμενου δήμαρχου Γιάννη Καλαφατέλη κυκλοφόρησαν στη Δροσιά ένα λιβελλογράφημα εναντίον της Δημοτικής Αρχής του τέως Δήμου Δροσιάς, προκειμένου να υπνωτίσουν (όπως νομίζουν) το εκλογικό σώμα με “παραμύθια” της τελευταίας στιγμής.

Πρακτικά, είναι αδύνατο να καταπιαστούμε με το σύνολο του περιεχομένου του λιβελλογραφήματος, καθ’ όσον, σύμφωνα και με τη λαϊκή ρήση, “ένας τρελός πετάει την πέτρα στο πηγάδι και χίλιοι γνωστικοί δε μπορούν να τη βγάλουν”.

Ωστόσο, επειδή “τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει”, με το εν λόγω λιβελλογράφημα ομολογούνται (άμεσα ή έμμεσα) τουλάχιστον τα εξής:

1. Η ύπαρξη αποθεματικού του τέως Δήμου Δροσιάς (αποφεύγουν επιμελώς να αναφέρουν το, κατ’ αυτούς έστω, ύψος του αποθεματικού).
Δραττώμεθα της ευκαιρίας α) να διορθώσουμε ότι, συνυπολογιζομένων των τόκων της παρελθούσης τετραετίας, η Δροσιά έχει “προικοδοτήσει” τον καλλικρατικό Δήμο Διονύσου με περίπου 5,5 (και όχι 4,5) εκατομμύρια ευρώ και β) να ερωτήσουμε: Με πόσο έλλειμμα επιβάρυνε το Δήμο το Κρυονέρι, με πρόεδρο, τότε, τον κ. Καλαφατέλη.

2. Τα φωτιστικά τύπου LED είναι έργο της προήγουμενης Δημοτικής Αρχής. Ο δημοτικός φωτισμός στη Δροσιά με λαμπτήρες LED, που “κάνουν τη διαφορά” συγκριτικά με το δημοτικό φωτισμό σε άλλες δημοτικές κοινότητες, “τους έτσουξε” και, γι’ αυτό, προσπάθησαν να τον ματαιώσουν.
Χρειάστηκε υπουργική παρέμβαση προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των φωτιστικών.
Αυτό δεν το “χώνεψαν” και, ενεργώντας μικρονοϊκά, αντί να αγκαλιάσουν την προσπάθεια και να επεκτείνουν τον ίδιο τύπο φωτισμού και στις λοιπές δημοτικές κοινότητες, προσπαθούν να σπιλώσουν το έργο με λασπολογίες.

3. Οι απαλλοτριώσεις κοινοχρήστων χώρων (χώροι αθλοπαιδιών, χώροι πρασίνου, κ.λπ.) ισοδυναμούν προς... “ καταστροφές περιουσιών δημοτών” (!!!).
Απίστευτο; Και όμως, αυτό λένε.
Πανηγυρική η ομολογία τους ότι, εκ προθέσεως, καταργούν τους κοινόχρηστους χώρους, χαρίζοντάς τους σε πασίγνωστους εκλογικούς τους πελάτες.

4.  Καταργούν οριστικά και αμετάκλητα το Δημοτικό Οίκο Ευγηρίας.
Σύμφωνα με το .... «Όραμά» τους, όπως οι ίδιοι το ανακοίνωσαν στο εκλογικό σώμα, προτίθενται να μετατρέψουν τον Οίκο Ευγηρίας σε ... ιατρείο (!!!), ενάντια στη βούληση της δωρήτριας Δέσποινας Κυριακίδου, που έκανε τη δωρεά για τη δημιουργία οίκου ευγηρίας.
Βλέπετε, έχουμε πολλούς Οίκους Ευγηρίας αλλά μας λείπουν ... τα ιατρεία (!!!).

5. Από “το γελοίον” των ισχυρισμών ότι το Δημοτικό Σχολείο το έκλεισαν και το άφησαν να βανδαλίζεται βάναυσα, τάχα διότι ήθελε... επισκευές, σε συνδυασμό προς την αιδήμονα σιωπή τους ότι το σχολείο εγκαταλείφθηκε αμέσως μετά την εγκατάσταση των κεραιών τηλεφωνίας σε γειτονικό ξενοδοχείο, σε απόσταση 25 μέτρων από το σχολείο, προκύπτει (έμμεση πλην σαφής) η ομολογία ότι εθεώρησαν ψηφοθηρικά “συμφερότερη” τη μεταφορά των μικρών μαθητών σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις παρά την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, δια την οποία περί άλλα τυρβάζουν και ουδέν απολύτως έπραξαν.

6. Σύμφωνα με το (ανύπαρκτο άλλωστε) «Έργο τους», όπως οι ίδιοι το ανακοίνωσαν στο εκλογικό σώμα, εκτέλεσαν μόνο το 50% του έργου της αποχέτευσης.
Την εγκατάλειψη του άλλου μισού έργου, οι αθεόφοβοι, την αποδίδουν παραπλανητικά «στο βραχώδες» του εδάφους (όπου βρει πέτρα ο εργολάβος σταματάει !!!), ενώ για τις “χαβούζες” που άνοιγαν στα κακότεχνα (ασυμπίεστα μπαζώματα) ορύγματα της αποχέτευσης, και για τις οποίες οι ίδιοι πήραν απόφαση Συμβουλίου να μηνύσουν τον εργολάβο, τώρα ξέχασαν (;;;)  τι έλεγαν και ... τους φταίει, τάχα, το ... πάχος του οδοστρώματος (!!!) των οδών που, επί δεκαετίες, ήταν “μια χαρά” και όπου άρχισαν να χάσκουν οι τρύπες αμέσως μετά την εκτέλεση του έργου της αποχέτευσης.
Ξέχασαν, ακόμη, και τα κλαδιά που “φύτρωναν” στις πιό πάνω “χαβούζες” (τα τοποθετούσαν οι κάτοικοι για να μην πέφτουν μέσα οχήματα και πεζοί).
Ακόμη και οι δικηγόροι του εργολάβου θα ωχριούσαν μπροστά στους αδίστακτους καλαφατελικούς πλαστογράφους της πραγματικότητας, προκειμένου να δικαιολογηθούν τ’ αδικαιολόγητα στο έργο της αποχέτευσης.

7. Τις συνδέσεις με το (μισό, έστω) εκτελεσμένο έργο της αποχέτευσης τις θυμήθηκαν προεκλογικά, μετά τις πρώτες δημοσκοπήσεις που έκαναν και “πήραν το μήνυμα”.
Αν οι δημοσκοπήσεις ήταν της αρεσκείας τους, ούτε και σήμερα, ακόμη και προεκλογικά, θα έκαναν κανένα λόγο για συνδέσεις.
Θα έπαιζαν ακόμη τάβλι στο καφενείο, όπως κάνουν τέσσερα χρόνια τώρα και όπως θα συνεχίσουν να κάνουν αμέσως μετά τις εκλογές.

8. Το σημαντικότερο: Δεν αναφέρονται σε ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ.
Αλλά, τι να πούνε, αφού το έργο τους στη Δροσιά είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΕ;
Και, όταν το έργο σου είναι το “ΤΙΠΟΤΕ”, “τιποτένιες” θα είναι και οι δικαιολογίες σου, προκειμένου να δικαιολογήσεις την ανικανότητά σου (και όχι μόνον).

Τέσσερα χρόνια τώρα, ο καλαφατελισμός δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ να παρουσιάσει για τη Δροσιά και, για να θολώσει τα νερά, αντί απολογισμού του ανύπαρκτου έργου του, επιλέγει να χυδαιολογεί εναντίον της διοίκησης του τέως Δήμου Δροσιάς, λες και βρισκόμαστε στις παραμονές των προηγούμενων εκλογών.

Και, επειδή προκαλούν αποκαλώντας υποκριτικά τη Δροσιά «ΔΡΟΣΙΑ ΤΟΥΣ» (την “ερωτεύτηκαν” ξαφνικά, παραμονές εκλογών) τους ερωτάμε:

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ να μας πληροφορήσετε για ποιόν βοά ολόκληρη η Δροσιά ότι συνελήφθη κλέπτων ρεύμα από τη ΔΕΗ χιλιάδων ευρώ για το σπίτι του και μπορείτε να βεβαιώσετε το εκλογικό σώμα ότι το έκλεβε για τη «Δροσιά του» και όχι για τον εαυτό του;

Ο υπεύθυνος ενημέρωσης της Α.Δ.Κ. για τη Δροσιά