Σημαντικό:

Αν δε βλέπετε σωστά την ιστοσελίδα με Internet Explorer χρησιμοποιείστε Mozilla Firefox είτε Google Chrome.

10 Σεπ 2013

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΑΓΟΜΙΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΡΟΣΙΑΣ

Αυτή είναι η κατάντια ενός ιστορικού κτηρίου της Δροσιάς, του πρώην Δημοτικού Σχολείου. Παρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής και των παρατρεχάμενών της συλλόγων «σφραγίδα», περί ανακατασκευής του και απόδοσής του προς χρήση των παιδιών μας, εντούτοις παραμένει κλειστό και παρατημένο. Την ίδια στιγμή οι μαθητές του καλλικρατικού Δήμου Διονύσου στοιβάζονται σε άλλα κτήρια τα οποία είτε είναι προφανώς ακατάλληλα, είτε συστεγάζονται με τεχνικά λύκεια (μιλάμε για μαθητές α' δημοτικού), είτε αναγκάζονται να μετακινηθούν από την περιοχή τους και να πάνε σε άλλη, στερώντας τους κατά συνέπεια τη χαρά της γειτονιάς και υποβάλλοντάς τους σε μια απίστευτη ταλαιπωρία.

Ενώ η κοινωνία στενάζει από τις πολιτικές λιτότητας, κάποιοι δημοτικού άρχοντες και φερέλπιδες παρατρεχάμενοί τους, που εκπροσωπούν στην ουσία μόνο τον εαυτό τους και τις μωροφιλοδοξίες τους, υποθηκεύουν ό,τι καλύτερο μπορεί να επιδείξει η κοινωνία μας τώρα, τα παιδιά και την παιδεία μας.

Ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους, να ρωτήσουν τους ειδικούς, να ανοίξουν τα κλειστά σχολεία και να δημιουργηθούν νέα. Να δώσουμε έμφαση στις υποδομές, που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας κι όχι σε κλαπατσίμπαλα, σε ειδικούς συμβούλους της κακιάς ώρας και σε δήθεν εθελοντικές πράξεις με «επώνυμα» αυτοκόλλητα και αποξηραμένα φυτολόγια.

Να αγκαλιάσουν επιτέλους τα παιδιά μας, να δείξουν ανθρωπιά, αφήνοντας ένθεν κι εκείθεν τις μικροπολιτικές τους σκοπιμότητες έξω από τα σχολεία μας. Επιτέλους, όλα είναι θέμα παιδείας.