Σημαντικό:

Αν δε βλέπετε σωστά την ιστοσελίδα με Internet Explorer χρησιμοποιείστε Mozilla Firefox είτε Google Chrome.

22 Μαΐ 2014

Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ

Στις εκλογές της παρελθούσης Κυριακής 18-5-2014, ένας καλαφατελικός πιάστηκε (από σύμπτωση) να επιχειρεί να υπεξαιρέσει από εκλογικό τμήμα του Κρυονερίου ένα νόμιμο εκλογικό φάκελο, δηλαδή ένα εκλογικό φάκελο με νόμιμη σφραγίδα.

  Η είδηση κυκλοφόρησε ευρέως, πλην όμως, καίτοι πρόκειται για μία μεθόδευση καλπονοθείας ΕΥΡΕΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ, χρησιμοποιούμενη από τους κομματάρχες του περασμένου αιώνα, σήμερα οι περισσότεροι αγνοούν τη σημασία του γεγονότος.

Οι περισσότεροι σκέπτονται: «και λοιπόν;».

Θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε περί τίνος πρόκειται.

Όταν κάποιος “ψηφοσυλλέκτης” θέλει να χρηματίσει (ή να εκβιάσει) ΠΟΛΛΟΥΣ ψηφοφόρους, εξαγοράζοντας (ή αποσπώντας εκβιαστικά) την ψήφο τους και, παράλληλα, να είναι σίγουρος ότι οι χρηματιζόμενοι ψηφοφόροι δεν θα τον ξεγελάσουν, το μόνο που έχει να κάνει είναι να εξασφαλίσει (με υπεξαίρεση) ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ νόμιμο εκλογικό φάκελο.

Ακολούθως, εγκαθίσταται σε ένα “στέκι”, εκ των προτέρων γνωστό στους “ενδιαφερόμενους” ψηφοφόρους, οι οποίοι “πιάνουν ουρά”.

 Ο “ψηφοσυλλέκτης” παραδίδει στον πρώτο ψηφοφόρο τον υπεξαιρεθέντα νόμιμο φάκελο, αφού πρώτα έχει βάλει μέσα σ’ αυτόν το ψηφοδέλτιο της αρεσκείας του και τον έχει κλείσει, επισημαίνοντάς του ότι θα “πληρωθεί” μόλις του προσκομίσει το δικό του νόμιμο φάκελο, δηλαδή αυτόν που, στη συνέχεια, θα του δοθεί (ανοιχτός) μέσα στο εκλογικό τμήμα προκειμένου να ψηφίσει.

Ο “ψηφοφόρος- πελάτης” ρίχνει μέσα στην κάλπη τον υπεξαιρεθέντα φάκελο με το ψηφοδέλτιο, όπως του τον έχει παραδώσει κλεισμένο ο “ψηφοσυλλέκτης”, επιστρέφει στο “στέκι”, παραδίδει στον “ψηφοσυλλέκτη” τον δικό του (ανοιχτό) νόμιμο φάκελο, παίρνει “τα λεφτά του” και φεύγει.

Τώρα, ο “ψηφοσυλλέκτης” είναι έτοιμος να επαναλάβει την ίδια διαδικασία με το δεύτερο “ενδιαφερόμενο” ψηφοφόρο, μετά με τον τρίτο, τον τέταρτο, κ.ο.κ., ήτοι με όλους όσους είτε προθυμοποιούνται να πουλήσουν την ψήφο τους αντί πινακίου φακής είτε πέφτουν θύματα εκβιασμού.

Άμεσα γίνεται αντιληπτό ότι, με την πιό πάνω μεθόδευση, είναι δυνατόν να πέσουν μέσα στην κάλπη ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ πληρωμένα ψηφοδέλτια της αρεσκείας του “νταβατζή-ψηφοσυλλέκτη”.

Δηλαδή, η υπεξαίρεση ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ νόμιμου φακέλου συνεπάγεται ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΙΑ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ικανής να δίνει “απίστευτα” ποσοστά στον συνδυασμό αυτών που μετέρχονται αυτή τη κομπίνα.

Τέτοια άθλια φαινόμενα, συνήθως, σπεύδουμε να τα “σπρώξουμε κάτω απ’ το χαλί”, με το πρόσχημα ενός (κακώς νοούμενου) “καθωσπρεπισμού”, βάσει της “λογικής” του οποίου, ακόμα κι’ αν ένας Δήμαρχος έχει εκλεγεί με καλπονοθεία ευρείας έκτασης, “τέλος πάντων, βρε αδελφέ, αυτά δεν είναι πράγματα για να λέγονται”.

Εμείς θεωρούμε σωστό ότι “αυτά τα πράγματα” όχι μόνο πρέπει να λέγονται και να προβάλλονται αλλά και να καταδικάζονται ΕΜΠΡΑΚΤΑ.

Γι’ αυτό, καλούμε το εκλογικό σώμα να καταδικάσει ΕΜΠΡΑΚΤΑ τις πιό πάνω μεθοδεύσεις, ΜΑΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ στις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 25-5-2014.