Σημαντικό:

Αν δε βλέπετε σωστά την ιστοσελίδα με Internet Explorer χρησιμοποιείστε Mozilla Firefox είτε Google Chrome.

13 Φεβ 2014

ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Αυτός ο τίτλος δεν ισχύει μόνο για την περίπτωση των κεραιών τηλεφωνίας του Κρυονερίου.

Είναι γνωστή σε όλους η εγκατάλειψη των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς και η παράνομη μεταφορά του στις ενοικιαζόμενες από το Δήμο κτηριακές εγκαταστάσεις Καργάκου, στη Σταμάτα.

Το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς έχει βανδαλιστεί αγρίως και έχει μετατραπεί σε στέκι διακίνησης ναρκωτικών.

Τα αίτια αυτής της εγκληματικής συμπεριφοράς της Δημοτικής Αρχής έναντι του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, παρέμεναν συγκεκαλυμμένα, όθεν και το ερώτημα:

Πως και γιατί έκλεισαν το  Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς;

Οι διάφοροι παπαγάλοι-απολογητές της αθλιότητας διέδωσαν ότι αυτό έγινε διότι, δήθεν-τάχα, το σχολείο χρήζει επιδιορθώσεων.

Από κοντά, βέβαια, και η κα Λένα Παπαπαναγιώτου της “Συνδιοίκησης”, η οποία, αφού “τακτοποίησε” τον Άγιο Στέφανο, ήρθε να “περιποιηθεί” και τη Δροσιά, παπαγαλίζοντας και αυτή, με τη σειρά της, τα ίδια.

Έστω όμως κ’ έτσι, όλο το σκηνικό, με τον τρόπο που στήθηκε, δεν έβγαζε νόημα.

 Διότι, αν, πράγματι, επρόκειτο περί ζητήματος επιδιορθώσεων, οι σχετικές επισκευές μπορούσαν να έχουν γίνει μέσα στη διάρκεια του παρελθόντος θέρους και το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά.

Βέβαια, γινόταν τότε λόγος, εντελώς αόριστα όμως, και για κάποια “επικίνδυνα καλώδια”, αλλά κανείς δεν καταλάβαινε περί τίνος πρόκειται.

Κάποια στιγμή αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Α.Ε. η κάτωθι ανακοίνωση και φωτογραφικό υλικό:

«Διαπιστώθηκε ότι στην οδό ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ 12, ΔΡΟΣΙΑ, στο Δήμο ΔΙΟΝΥΣΟΥ, στο Νομό ΑΤΤΙΚΗΣ, στην οροφή τριόροφου κτιρίου ξενοδοχείου υπάρχουν εγκατεστημένες κεραιοδιατάξεις αναμετάδοσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας WIND ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ και άλλου παρόχου κινητής τηλεφωνίας. Αναλυτικότερα αναφέρεται ότι στην εν λόγω θέση διαπιστώθηκε η ύπαρξη αγνώστου αριθμού κεραιοδιατάξεων εντός καλυμμένης κατασκευής ορθογώνιας διατομής ύψους 5 περίπου μέτρων

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το κτήριο του Δημοτικού Σχολείου Σχολείου Δροσιάς ευρίσκεται «σε οριζόντια απόσταση 25 περίπου μέτρων ανατολικά από το κεραιοσύστημα της εταιρείας WIND ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ».

Να τα, λοιπόν, και τα “επικίνδυνα καλώδιασε απόσταση 25 μέτρων από το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς (!!!).

Από κάποια στοιχεία που μας τέθηκαν υπ’ όψιν, προκύπτει ότι η εγκατάσταση του «αγνώστου αριθμού (!!!) κεραιοδιατάξεων» στην ταράτσα του ξενοδοχείου, δίπλα απ’ το σχολείο, έγινε, σταδιακά και “στα μουλωχτά”, κατά τα έτη 2012-2013.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21-1-2014 ο επικεφαλής της Α.Δ.Κ. Αβραάμ Πασιπουλαρίδης ερώτησε τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Καλαφατέλη, τα εξής σχετικά:

«Πληροφορήθηκα ότι στο Ξενοδοχείο δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς είναι εγκατεστημένες δύο κεραίες τηλεφωνίας και κυκλοφορεί η φήμη ότι ένεκα αυτού του λόγου κλείσατε κ. Δήμαρχε παράνομα το Δημοτικό Σχολείο και το μεταφέρατε, επίσης παράνομα, στις εγκαταστάσεις Καργάκου.

Παρακαλώ να μου γνωρίσετε:

1) Πως επιτρέψατε την εγκατάσταση των κεραιών αυτών δίπλα από το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς.

2) Γιατί το σχολείο ρημάζει και η Δημοτική Αρχή σφυρίζει αδιάφορα;

Ένας στοιχειωδώς σκεπτόμενος άνθρωπος δεν πρέπει να υποθέσει ότι οι πιό πάνω φήμες είναι βάσιμες;

Και 3) Ποιό είναι το μέλλον που σχεδιάζετε για το σχολείο αυτό;

Προτίθεστε να το λειτουργήσετε με τις δύο κεραίες δίπλα ή να το καταργήσετε οριστικά και αμετάκλητα;

Μήπως μιά πιό ριζοσπαστική, για να ησυχάσετε με αυτό το σχολείο, λύση, θα ήταν το απογκρέμισμά του;»

Είτε αυτά απηυθύνοντο σε δήμαρχο είτε σε ντουβάρι, εν και το αυτό.

Ο κ. Δήμαρχος δε βρήκε ούτε λέξη να αρθρώσει, γεγονός που καθιστά τις υποψίες ότι το σχολείο έκλεισε λόγω κεραιών από βάσιμες έως και βέβαιες, δεδομένου και ότι:

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ, ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΡΟΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ Κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Μα, θα μπορούσε να πει κανείς, είναι δυνατόν, για οποιονδήποτε λόγο, μία Δημοτική Αρχή να μεταφέρει το σχολείο και να κάνει τα στραβά μάτια για τις κεραίες;

Αυτό είναι ένα εύλογο ερώτημα που, όμως, θα μπορούσε να έχει νόημα μόνο υπό την προϋπόθεση της πρόταξης του δημοσίου συμφέροντος έναντι του μικροκομματικού, έννοια, όμως, που είναι άγνωστη στον κ. Δήμαρχο και στον “Καλαφατελισμό”, γενικότερα, όπως τον έχουμε περιγράψει σε προηγούμενη ανάρτησή μας.

Εδώ έφτασαν στο σημείο να παραδίδουν, ξεδιάντροπα, ακόμα και κοινόχρηστους χώρους στα ιδιωτικά συμφέροντα μόνο και μόνο «για τα ψηφαλάκια» και θα είχαν πρόβλημα να κλείσουν το σχολείο;

Οι άνθρωποι, προφανώς, θα εκάθησαν και θα εσκέφθησαν: Μόλις μαθευτεί ότι σε απόσταση 25 μέτρων απ’ το σχολείο είναι εγκατεστημένος «άγνωστος αριθμός κεραιοδιατάξεων» θα μας φάνε ζωντανούς οι γονείς.

Πάνε οι εκλογές, τις χάσαμε.

Και, βέβαια, λόγω “Καλαφατελισμού”, αντί να ενεργήσουν για την άμεση αποξήλωση του «άγνωστου αριθμού κεραιοδιατάξεων», όπως ήταν φυσιολογικό να πράξει οποιαδήποτε άλλη “φυσιολογική” Δημαρχία, αντ’ αυτού, προτίμησαν να κλείσουν το σχολείο και να στείλουν παράνομα τους μικρούς μαθητές στου Καργάκου.

Κε Δήμαρχε, θα απαντήσετε, επί τέλους, στο ερώτημα που σας απευθύνθηκε δημοσίως από τον επικεφαλής της Α.Δ.Κ. πως και γιατί κλείσατε το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς;

Διότι η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός.

Και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι προφανές ότι η σιωπή σημαίνει ομολογία ενοχής
ΜΕΣΑ  ΣΤΟΝ  ΚΥΚΛΟ  ΦΑΙΝΕΤΑΙ  Η  ΟΓΚΩΔΗΣ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΣΤΗΝ  ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ  ΕΝΤΟΣ  ΤΗΣ  ΟΠΟΙΑΣ  ΚΡΥΨΑΝΕ  ΤΙΣ  (ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ)  ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ  ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ