Σημαντικό:

Αν δε βλέπετε σωστά την ιστοσελίδα με Internet Explorer χρησιμοποιείστε Mozilla Firefox είτε Google Chrome.

26 Ιουν 2013

Η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της Α.Δ.Κ. Διονυσίου Ζαμάνη στο 15ο θέμα της 15ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου «Λήψη απόφασης σχετική με την δωρεάν παραχώρηση τμήματος δημοτικού ακινήτου της Δ.Ε. Σταμάτας στην ΕΥΔΑΠ» έχει ως εξής:

Στο συγκεκριμένο θέμα, ο Κος Κανατσούλης προτείνει τη δωρεάν παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου.

Το Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Κ Σταμάτας, με την υπ. αριθμ. 21/2013 απόφασή του, προτείνει την «όχι δωρεάν παραχώρηση», κατόπιν προτάσεως του προέδρου Κου Κόκκαλη Γεώργιου.

Με το υπ. αριθμ. πρωτ. 39573/28-12-11 έγγραφό του, ο Κος Δήμαρχος ζητά από την ΕΥΔΑΠ η αξία του εν λόγω οικοπέδου να συμψηφιστεί με οφειλές του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ, άρα όχι με δωρεάν παραχώρηση, και συμφωνεί ουσιαστικά στην παραχώρησή του 1,5 χρόνο πριν από σήμερα, χωρίς να έχει εκφραστεί προς τούτο το Τοπικό της Σταμάτας, γεγονός το οποίο επικαλείται στο υπ’ αριθμ. πρωτ. 4287/01-04-2013 έγγραφό του ο διευθυντής υποδομών της ΕΥΔΑΠ Κος Κλεφτογιώργος λέγοντας: «Με το παραπάνω σχετικό δόθηκε η κατ΄ αρχή σύμφωνη γνώμη σας για τη χωροθέτηση του αντλιοστασίου του προβλεπόμενου για την εξυπηρέτηση της Σταμάτας σε χώρο του Δήμου σας στην διασταύρωση των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Παπανικολή».

Επομένως, ο Δήμος, δια του Κου Δημάρχου, εδώ και ενάμιση χρόνο έχει δεσμευτεί για την παραχώρηση του  χώρου και για τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα δοθεί έναντι χρεών του Δήμου. Σήμερα, με το δίκιο της, η ΕΥΔΑΠ μας καλεί να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα και, σήμερα, η διοίκηση, μετά 1,5 χρόνο από την δέσμευσή της, μας λέει ότι δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει να συμφωνήσουμε, αλλιώς δεν θα γίνει η αποχέτευση στη Σταμάτα.

Για πόσο καιρό ακόμα θα κοροϊδεύετε τους Σταματιώτες; Έχετε ήδη δεσμευτεί προς την ΕΥΔΑΠ και τώρα τους εκβιάζετε ότι δεν υπάρχει χρόνος. 1,5 χρόνο τώρα τι κάνατε, γιατί δε ρωτάγατε απόψεις, εναλλακτικές λύσεις, γιατί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου δε μελετούσε μία αντιπρόταση;

Περιφέρετε ένα έγγραφο της ΕΥΔΑΠ, με ημ/νια 12-4-2013, για να δικαιολογηθείτε, το οποίο λέει ουσιαστικά το αυτονόητο, ότι δηλαδή θα μπορούσαν να υπάρξουν εναλλακτικές λύσεις, αλλά στις 12 Απριλίου του 2013 ενδεχομένως δεν υπάρχει χρόνος για αυτές.

Εναντίον της αποχέτευσης προφανώς και δεν είναι κανείς αλλά την ευθύνη για την άρον-άρον τοποθέτηση του αντλιοστασίου εκεί, με τις όποιες συνέπειες για τη Σταμάτα και τον αποκλεισμό της Αμυγδαλέζας από την αποχέτευση, την φέρει αποκλειστικά ο Δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου, που με την παροιμιώδη αδράνεια και απραξία τους επί 1,5 χρόνο ή και περισσότερο οδήγησαν στον σημερινό εκβιασμό και κάνουν μια προσχηματική διαβούλευση με τον κόσμο, επικαλούμενοι το άλλοθι ότι η ΕΥΔΑΠ μας εκβιάζει.

Θα πρέπει επιτέλους να απολογηθείτε Κε Δήμαρχε τουλάχιστον για όσα έχετε υπογράψει.

Εγώ προσωπικά αρνούμαι να συμφωνήσω με την εισήγηση, όχι προφανώς γιατί δεν θέλω την αποχέτευση, αλλά γιατί δεν έχω δικαίωμα να πω ναι για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα χωρίς να έχω δει τις εναλλακτικές λύσεις, και την ευθύνη για αυτό την έχει η σημερινή διοίκηση του Δήμου και όχι η ΕΥΔΑΠ ή κανένας άλλος.