Σημαντικό:

Αν δε βλέπετε σωστά την ιστοσελίδα με Internet Explorer χρησιμοποιείστε Mozilla Firefox είτε Google Chrome.

7 Ιουν 2013

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΡΡΙΑΣ “ΑΠΑΝΤΑ” ΣΤΟN ΘΑΝΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ



Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Κυριακόπουλος, με επιστολή του αναρτηθείσα στην ιστοσελίδα της παράταξής του, παραπονείται για “αήθη”, δήθεν, επίθεση του επικεφαλής της Α.Δ.Κ. Αβραάμ Πασιπουλαρίδη κατά της “Συμμαχίας για τον Πολίτη”, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28-5-2013, εννοώντας (προφανώς) τις επισημάνσεις του επικεφαλής της Α.Δ.Κ.  σε ό,τι αφορά:

1ον. Στην μετάλλαξη της “Συμμαχίας” από ελάσσονα μειοψηφία σε ελάσσονα πλειοψηφία-συμπληρωματική δύναμη-δεκανίκι της δημοτικής αρχής και

2ον. Στον χαρακτηρισμό των δύο θεμάτων “Μελέτη αξιοποίησης χώρου ΤΥΠΕΤ” και “Αγορά ακινήτου για τη δημιουργία Νέου Κοιμητηρίου στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Στεφάνου”, που ήλθαν για συζήτηση στο Δ.Σ. της 28-5-2013, ως “φύλλων συκής” για την συγκάλυψη της πιό πάνω μετάλλαξης.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο πιό πάνω ζήτημα, ο πρόεδρος της “Συμμαχίας” κ. Παναγιώτης Βορριάς, στην πρώτη παράγραφο της εισήγησής του προς το “Συμβούλιο Διοίκησης” της παράταξής του της 28-2-2013 επισημαίνει ότι η υπερψήφιση του προϋπολογισμού «είναι καθαρά πολιτική στάση και θέση και ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΊΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ δεν το έχει υπερψηφίσει».

Άρα, σύμφωνα με τα πιό πάνω λεγόμενα του κ. Βορριά, εφ’ όσον οι τέσσερεις δημοτικοί σύμβουλοι της “Συμμαχίας”, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Θανάση Κυριακόπουλου, ΥΠΕΡΨΉΦΙΣΑΝ τον προϋπολογισμό, η παράταξή τους ΕΠΑΥΣΕ να είναι μειοψηφία, μετατραπείσα πάραυτα σε δεκανίκι της παραπαίουσας δημοτικής αρχής και δη κατά τρόπο ΑΚΡΩΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ, δεδομένου ότι, όπως επισημαίνει ο κ. Βορριάς στην ίδια πιό πάνω εισήγησή του, ο κ. Δήμαρχος (πριν από τη ψήφιση του προϋπολογισμού και προαναγγέλλοντας την μετάλλαξη της “Συμμαχίας” σε δεκανίκι του) βεβαίωνε σε συζητήσεις του ότι «δεν τον ενδιαφέρουν οι διαγραφές των στελεχών της παράταξής του αφού έχει εξασφαλίσει άλλους να υπερψηφίζουν στα Δημοτικά Συμβούλια (βέβαια όχι μόνο τον κύριο “πρόθυμο”)» ενώ, παράλληλα, οι της “Ενωτικής Πρωτοβουλίας” διέδιδαν ότι «έχουν τη Συμμαχία στο τσεπάκι τους, χάντρα στο κομπολόι τους».

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο πιό πάνω ζήτημα, ο χαρακτηρισμός των δύο υπ’ όψιν θεμάτων ως “φύλλων συκής” για την συγκάλυψη της μετάλλαξης της “Συμμαχίας” σε “χάντρα στο κομπολόι” του κ. Δημάρχου αιτιολογείται πλήρως από το γεγονός ότι τα θέματα αυτά συγκαταλέγονται στο “αμαρτωλό μνημόνιο” Δημάρχου- “Συμμαχίας” καθώς και ότι ο (εκών-άκων προσχωρήσας στο “πραξικόπημα των τεσσάρων”) κ. Βορριάς, σύμφωνα με το από 14-5-2013 “δελτίο τύπου” της “Συμμαχίας”, συναντήθηκε με τον “δημαρχεύοντα”(ο χαρακτηρισμός του κ. Βορριά) κ. Καλαφατέλη και του ζήτησε τη «γρηγορότερη» ανάδειξη των δύο εν λόγω ζητημάτων- “φύλλων συκής” (για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους), αίτημα που έγινε αποδεκτό από τον κ. Δήμαρχο, αφού τα ζητήματα αυτά συζητήθηκαν στο Δ.Σ. της 28-5-2012, σ’ εκτέλεση του “αμαρτωλού μνημονίου”-υποσχετικού συνεργασίας και συμπόρευσης Δημάρχου-“Συμμαχίας”.

Κατόπιν τούτων, το μόνο που θα μπορούσε να ψελλίσει προσχηματικά ο κ. Κυριακόπουλος στην επιστολή του δε μπορούσε να είναι άλλο από τις...  «ανάγκες της πόλης».

Αυτό όμως ακριβώς, δηλαδή την προσχηματική προσεπίκληση του «καλού της πόλης», στη ίδια πιό πάνω εισήγησή του ο κ. Βορριάς το χαρακτηρίζει ως «ΓΕΛΟΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ» φερεφώνων.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, από πλευράς μας περιττεύει οποιαδήποτε απάντηση στον κ. Κυριακόπουλο.

Ανθ’ ημών του “απαντά” ο κ. Βορριάς, λόγω και έργω.