Σημαντικό:

Αν δε βλέπετε σωστά την ιστοσελίδα με Internet Explorer χρησιμοποιείστε Mozilla Firefox είτε Google Chrome.

4 Νοε 2012

Το «πιγνκ-πονγκ» αιρετών - υπαλλήλων στην υπόθεση της φωτογραφικής «μελέτης» και του φωτογραφικού «διαγωνισμού» για την προμήθεια οργάνων παιδικής χαράς



Κάποιοι αιρετοί της δημοτικής πλειοψηφίας έχουν καλομάθει να «πετάνε το μπαλάκι» στους υπαλλήλους, οσάκις αποκαλύπτεται κάποια αυθαιρεσία στο Δήμο, χωρίς να εννοούν να καταλάβουν ότι, ακόμη και οι υπάλληλοι, όταν παραστριμώχνονται, κάποτε θα αντιδράσουν, «γυρίζοντάς τους το μπαλάκι πίσω», σ’ ένα «παιγνίδι πίνγκ-πόνγκ» που εκθέτει ανεπανόρθωτα τους «έξυπνους» αυτούς αιρετούς.

Μέχρις στιγμής, η εξέλιξη της εν θέματι υπόθεσης έχει ως εξής:

Με την υπ’ αρ. πρωτ. 32417/26-10-2012 αίτησή τους, δεκαεπτά (17) δημοτικοί σύμβουλοι (Ζαμάνης, Πασιπουλαρίδης, Ταουξή, Σωτηρίου, Στάικος, Κοκμοτός, Τσούκας, Πέππα, Γιαρένης, Κουριδάκης, Κυριακόπουλος, Μπούσμπουρας, Τσαλτούμη, Παπαπαναγιώτου, Νικητόπουλος, Σπηλιώτης, Ίσσαρης) υπέβαλαν αίτηση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιο Ροΐδη, με το κάτωθι περιεχόμενο:

Κύριε πρόεδρε, σύμφωνα με την διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 67 του Ν 3852/2010 και κατόπιν της συλλογής των απαιτούμενων υπογραφών των Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίες παρατίθενται ανωτέρω, ζητούμε να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα με τίτλο: «Επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με τίτλο: “Προμήθεια και αντικατάσταση οργάνων παιδικής χαράς και ελαστικών πλακιδίων ασφάλειας σε δύο (2) παιδικές χαρές του Δήμου Διονύσου (Αγ. Στέφανος & Δροσιά)”».


Επηκολούθησε το υπ’ αρ. πρωτ. 32958/31-10-2012 έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, το οποίο και παρατίθεται κατωτέρω.



Μετά ταύτα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αθανάσιος Ροΐδης υπέγραψε το ακολούθως παρατιθέμενο υπ’ αρ. πρωτ. 33142/1-11-2012 έγγραφο.




Σε ό,τι αφορά το έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, δεν κρίνεται σκόπιμος κανένας σχολιασμός των όποιων «δικαιολογιών» προβάλλονται σ’ αυτό (προκειμένου «να δικαιολογηθούν τ’ αδικαιολόγητα»), δεδομένου ότι, από τα γεγονότα, τεκμαίρεται ότι, εν προκειμένω, οι υπάλληλοι εκτελούσαν εντολές «άνωθεν» και, συνεπώς, άλλοι έχουν προτεραιότητα «να μπουν στο στόχαστρο».

Το μόνο, λοιπόν, που “κρατάμε” από το εν λόγω έγγραφο είναι το αίτημα των υπαλλήλων προς τους αιρετούς του Δήμου «... ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ....», που, στην ουσία, συμπίπτει προς το αίτημα των δεκαεπτά δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, όπως αυτό διατυπώνεται στην 32417/26-10-2012 αίτησή τους.

Περαιτέρω, από το έγγραφο του κ. Αθανασίου Ροΐδη “κρατάμε” τα εξής:

«Στην περίπτωση δε που υπάρχουν βάσιμα στοιχεία περί παρανόμων διαδικασιών υπάρχει πάλι η δυνατότητα προσφυγής στον εισαγγελέα. Ύστερα από τα παραπάνω αδυνατώ να συγκαλέσω το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το ανωτέρω αιτούμενο».

Απορρίπτοντας το αίτημα «των 17», που συμπίπτει προς αυτό της Τεχνικής Υπηρεσίας, και παραπέμποντας «στον εισαγγελέα», ο κ. Ροΐδης, ουσιαστικά, «ξαναπετάει το μπαλάκι» στους υπαλλήλους, μη διστάζοντας να υποδείξει ακόμη και την δυνατότητα παραπομπής τους στη δικαιοσύνη (!!!).

Στο σημείο αυτό, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι το 32958/31-10-2012 έγγραφο-«ανοικτή επιστολή» των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας προς τους αιρετούς απευθύνεται, μεταξύ των άλλων, και προς τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ αρμόδιο αντιδήμαρχο ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ και Ποιότητας Ζωής κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΠΠΑ,  τον γνωστό και ως αντιδήμαρχο «με τα κότσια» (ο χαρακτηρισμός του κ. Δημάρχου σε πρόσφατη συνέντευξή του) καθώς και ως «προστάτη» των εργαζομένων στην υπηρεσία της οποίας προΐσταται, δηλαδή στην Τεχνική Υπηρεσία.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, απευθύνονται τα εξής ερωτήματα προς τον κ. Παππά:

Κύριε Αντιδήμαρχε της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Διονύσου,

 Δε συνεργάζεσαι, δε μιλάς με τους υπαλλήλους σου γιά το ζήτημα;